Get Adobe Flash player

Wie is wie?

Artistiek leiding

Pieter Smeets, dirigent

NewSound staat onder 'artistiekeleiding' van de hipper energieke dirigent Pieter Smeets.

Pieter Smeets begon als 14-jarige een opleiding aan de muziekhumaniora in Hasselt. Zijn eerste stappen als dirigent zijn daar gezet in het schoolkoor en orkest. In 2006 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel als Master in de Muziek. Als trombonist voerde hij verschillende producties uit bij het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, ook bij het Vlaams Radio Orkest is hij geen onbekende. Een pedagogische opleiding en directie maakten tevens deel uit van zijn opleiding. In december 2005 begon Pieter als dirigent bij New Sound dat hij op een vakkundige wijze begeleidt.

Koorleden

Op dit moment bestaat onze groep uit 36 zangeressen, ingedeeld in de volgende stemmen: Sopranen (10), Mezzosopranen (12) en Alten (13).

IMG 9685

IMG 9668

Bestuur

NewSound is een vereniging. Dat betekent een eigen bestuur, dat volgens ons huishoudelijke regelement om de 'twee jaar' verkiesbaar is.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering bestaat de mogelijkheid voor de leden om zich verkiesbaar te stellen voor één van de opengevallen bestuursfuncties.

Het bestuur stuurt diverse werkgroepen aan zoals de werkgroep muziek, werkgroep annimatie en werkgroep catering. De werkgroepen hebben elk hun eigen takenpakket en verantwoordelijkheden.

De samenstelling van het bestuur is momenteel als volgt:

  • Marjet Umans, voorzitster, sinds 2006
  • Daniëlle Lunenburg, penningmeesteres, sinds 2014
  • Christel Ieven, secretaresse, sinds 2017
  • Caroline Jutten, sinds 2017
  • Lindsay Peeters, sinds 2017
  • Natalie Vanhees, sinds 2017
  • Claire Kiggen, sinds 2017

 

Verantwoordelijken

Verzekering Koor&stem: Caroline Jutten
Website: Mia Nulens